top of page

Proeverijen & Workshops

Ben je leergierig en wil je meer weten over de verschillende types kaas, over de verschillende stappen in het productieproces van kaas, over de rijpingsprocessen?

Dan zit je goed bij de proeverijen en workshops die Kaasmeester Karin organiseert.

We brengen verschillende kazen samen rond een welbepaald thema, en combineren dat met aangepaste garnituur en drank.

 

Bij elke kaas krijg je een verhaal, want achter elke kaas zit een traditie, een maker, een locatie. Deze verhalen wil ik graag met je delen in onze landelijke setting, in een gemoedelijke sfeer.

 

Je kan kiezen tussen een workshop of een proeverij:

 

Workshop: “Hoe maak ik een feestelijke kaasschotel?”

Proeverij: “Zo proef je écht kaas”

Kaasschotel op tafel bij kaasmeester karin

Workshop: Hoe maak ik een feestelijke kaasschotel?

Ben jij een foodie en wil je jouw gasten verrassen met een feestelijke, smaakvolle kaasschotel? Heb je zin in een gezellige namiddag vol smaak en creativiteit? Tijdens deze gezellige en leerzame workshop leer je stap voor stap hoe je zelf een feestelijke kaasschotel samenstelt – perfect voor een groepsactiviteit.

Wat kun je verwachten?

  • Welkomdrankje (type cava of niet-alcoholisch)*

  • Toelichting over de verschillende kaassoorten & kaasfamilies

  • Proeverij van geselecteerde kwaliteitskazen, ongeveer 15 kazen

  • Hoe je kazen portioneert, bewaart en serveert

  • Hoe je garnituur kiest voor je kaasschotel

  • Tips voor een aantrekkelijke schotelpresentatie

  • Een afgewerkte kaasschotel voor 2 personen die je mee naar huis neemt

Plat fromage kaasschotel, proeverij of worksop, dégustations et ateliers

Voor wie?

  • Deze workshop richt zich tot vriendengroepen, collega’s, families of buren die samen iets leuks en lekkers willen doen. Of je nu een kaasliefhebber bent of op zoek naar een gezellige en smakelijke namiddagactiviteit – je bent van harte welkom.

  • Boekbaar voor groepen van 6 tot 8 personen max.

  • Geen voorkennis nodig – enkel houden van kaas en nieuwsgierigheid naar smaak.

 

Elke deelnemer gaat naar huis met:

  • Een zelf samengestelde, feestelijke afgewerkte kaasschotel (2p, 150g pp)

  • Handige tips & tricks op papier

  • Een flinke dosis kaaskennis en inspiratie​

 

Praktisch:

Tijd: 2,5 uur, namiddag, uur af te spreken

Locatie: Sentier de Mille, 2 in 1320 Hamme-Mille (Beauvechain)

Prijs: 90€ pp - *incl. water tijdens de hele workshop – andere drank betalend​

 

​Suggestie: combineer deze workshop met een landelijke wandeling in de buurt.

 

Aanmelden of een workshop boeken?
Stuur een e-mail naar contact@kaasmeesterkarin of meld je aan via www.kaasmeesterkarin.be

Proeverij: Zo proef je écht kaas

Ben jij benieuwd hoe je écht de lekkerste smaak uit je kaas haalt? Wil je kaas niet alleen eten, maar écht proeven en begrijpen? In deze smaakvolle namiddagproeverij leer je hoe je nog meer uit je kazen haalt door te letten op een aantal belangrijke elementen. Kleine details maken vaak het grootste verschil in smaakbeleving.

Wat leer je in deze proeverij?*

  • Hoe het kaasmaakproces de textuur van kazen beïnvloedt

  • Hoe rijping de smaak, textuur en geur van kaas beïnvloedt

  • Hoe de manier van kaas snijden invloed heeft op de smaakervaring

  • Je proeft & vergelijkt een aantal geselecteerde kazen

  • Je ontdekt hoe je jouw favoriete kazen op de juiste manier behandelt en serveert, zodat elke hap optimaal tot zijn recht komt.

Proeverij met meerdere bordjes met uiteenlopende kazen (harde, zachte, blauwader) op een zwart aanrecht; persoon met groene schort erachter en een stapel crackers rechts. / Dégustation avec plusieurs assiettes de fromages variés (pâte dure, molle, persillée) sur un comptoir noir ; personne en tablier vert derrière et pile de crackers à droite.

Voor wie?

Deze proeverij is ideaal voor groepen van 8 tot 10 personen – vrienden, collega’s of families die samen op ontdekking willen in de wereld van kaas. Perfect als gezellige, leerzame namiddagactiviteit met een smaakvol einde!🧀 Geen voorkennis nodig – enkel houden van kaas en nieuwsgierigheid naar smaak.

 

Elke deelnemer gaat naar huis met:

  • Handige tips & tricks op papier

  • Een flinke dosis kaaskennis en inspiratie

Praktisch:

Tijd: 1,5 tot 2 uur, uur af te spreken

Locatie: Sentier de Mille, 2  in 1320 Hamme-Mille (Beauvechain)

Prijs: 50€ pp

Suggestie: combineer deze workshop met een landelijke wandeling in de buurt.

​Aanmelden of een proeverij boeken?

Stuur een e-mail naar contact@kaasmeesterkarin of meld je aan via www.kaasmeesterkarin.be

  • Instagram
  • Facebook

© Kaasmeester Karin

bottom of page